BLACK FRIDAY week: όλα τα γυαλιά ηλίου και όλοι οι σκελετοί οράσεως, €49 το ένα €69 τα δύο! Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 28310 54540

Παιδική όραση

Παιδική όραση

  

Μετά από πολυετείς μελέτες ,ο ιατρικός κόσμος κατέληξε σε κάποια πολύ σημαντικά στοιχειά-παρατηρήσεις για την παιδική όραση αφενός και αφετέρου δε τα βήματα παρακολούθησης που χρειάζεται να  ακολουθήσει ένας γονιός ,με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη οφθαλμική υγεία των παιδιών του.
 
Υπάρχουν διάφορες διαθλαστικές ανωμαλίες στον άνθρωπο (μυωπία, υπερμετρωπία ,αστιγματισμός, κ.α) όπου έχουν προσπαθήσει οι επιστήμονες, να την προσαρμόσουν ηλικιακά .ΕΤΣΙ κατά μια προσέγγιση ,έχουμε τα εξής αποτελέσματα :
 
 
Από την πρώτη βδομάδα γέννησης του μωρού έως και τη ηλικία των 2-3 μηνών ο στραβισμός πρέπει απλά να παρακολουθείτε από τον παιδίατρο του.
 
 
Η πρώτη επίσκεψη στον οφθαλμίατρο συνίσταται ,αν και για κάποιους  υπερβολικό κατά την γνώμη μας είναι δεν είναι, πρέπει να γίνει στην ηλικία των τριών μηνών.
Η δεύτερη στους 9 μήνες  και η Τρίτη όταν το παιδί κλείσει τα 2 έτη .Από εκείνη την στιγμή και έως τα 18 του χρόνια ,εάν έχει χρειασθεί να φορέσει διορθωτικά Γυαλιά ,θα ήταν καλό να επισκέπτεται τον οφθαλμίατρο του κάθε 6 μήνες ,για ένα απλό έλεγχο της όρασης του.
 
Εάν δεν φορέσει Γυαλιά ,στην ηλικία αυτήν θα ήταν καλό να ελέγχει την όραση του κάθε 1 έτος ,στον οφθαλμίατρο του.
 
Βέβαια και στην ηλικία μεταξύ των 20 και 30 χρήσιμο θα ήταν να έχει μια συχνή παρουσία στον γιατρό του ,ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
 
Πηγαίνοντας πίσω στην βρεφικής ηλικία ,όπου αναφέραμε ότι μέχρι και τριών μηνών ο στραβισμός θα πρέπει να παρακολουθείτε ,από τριών μηνών έως και 6 ετών ο πιθανός στραβισμός είναι πάντα παθολογικός. Βεβαία και από 6 έως 20 ετών υπάρχει πάντα η πιθανότητα εμφάνισης μυωπίας.
 
 
Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!
 
 
Όταν υπάρχει αμβλυωπία (απο το ένα μάτι δεν βλέπει καλά το παιδί) είναι σπανιότατο να το ανακαλύψει νωρίτερα από την ηλικία των έξι μηνών, εάν το επιτύχουμε και το αποκαλύψουμε ,θα έχει και αποκατάσταση πιο γρήγορα και πιο εύκολα .
 
ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 
 
1) ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ :
 
 
Το παιδί βλέπει καλά μακριά, αλλά τον κουράζει και τον δυσκολεύει πολύ η κοντινή οραση.
 
Υπάρχουν κάποια κοινά συμπτώματα όπως 
α)πονοκέφαλος 
β)κουρασμένα ματιά
Γ)εύκολη κόπωση 
δ)απέχθεια για το διάβασμα 
Ε)υπερκινητικότητα
 
 
 
2)ΜΥΩΠΙΑ 
 
ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΛΑ ΜΑΚΡΥΑ .
 
ΣΥΜΤΩΜΑΤΑ :
Α)όχι καλή όραση στην τηλεόραση 
Β)τον πίνακα του σχολείου 
Γ)την μπάλα όταν παίζει Π.χ ποδόσφαιρο δεν την βλέπει καλά.
 
 
3)ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ 
 
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ :
Το παιδί δεν βλέπει σταθερά και καθαρά τα αντικείμενα ,αλλά 
´κουνημένα¨
 
Α)όχι ζωντάνια στα χρώματα 
Β)μπερδεύει συχνά γραμμές ,όταν διαβάζει είτε όταν διαβάζει 
 
 
 
Σ όλα αυτά βέβαια υπάρχουν και κάποιες μικρές συμβουλές ,όπως :
 
Α)να μην του επιτρέπεται να πλησιάζει πολύ στην τηλεόραση 
Β)πρέπει να του μάθουμε να διαβάζει με Σωστό φωτισμό και σε σωστή στάση .
Γ)χρειάζεται δυο ξεχωριστές πηγές φωτισμού, μια στο γραφείο και μια η κεντρική του δωματίου.
 
 
 
 
Κατηγορίες γυαλιών ,ανάλογα την ηλικία του παιδιού 
 
Οι σκελετοί οράσεως σεβόμενοι πλήρως την ιδιαίτερη μορφολογία του παιδικού προσώπου ,ριζικά η στο ζυγωματικό του, το ευαίσθητο δέρμα και τα αυτά και του παιδιού.
Ο σκελετός πρέπει να καλύπτει το πάνω μέρος των ματιών ,έως την βάση των δρυ δίνω δηλαδή, έτσι ώστε να καλύπτει απόλυτα το οπτικό του πεδίο και να μην μπορεί να κοιτάξει έξω απο τα Γυαλιά του.
 
Για πολύ μικρές ηλικίες ενδείκνυται ο πλαστικούς σκελετός .
 
 
 
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ :
 
Επειδή τα ματιά των παιδιών είναι πολύ πιο ευαίσθητα από των ενηλίκων ,απέναντι στο φως του Ήλιου λόγο ανατομία του ματιού ,αλλά και γιατί ο φακός του ματιού του παιδιού φίλτρα ρεί ελάχιστα την ακτίνες UV έως και την ηλικία των 10-12 ετών,
Γι αυτό λοιπόν θα πρέπει πριν αγοράσετε  , Γυαλιά Ήλιου στο παιδί σας ,να βεβαιωθείτε ότι έχουν τα Γυαλιά με 100% ικανότητα φιλτραρίσματος της υπεριώδης ακτινοβολίας.
 
Η λύσης στο πιθανός οφθαλμικό πρόβλημα του παιδιού ,ποικίλει με βασικό χαρακτηριστικό ,την ηλικία .
 
 
 
 
Επομένως 
Μπορεί η λύση να δοθεί με την χρήση γυαλιών,
Με φακούς επαφής ,κατ εξαίρεση ,αλλα πάντα με την σύμφωνη γνώμη των γονέων και του οφθαλμίατρου, διότι όπως είπαμε τα ματιά των παιδιών ειναι πολυ πιο ευαίσθητα και ότι πρεπει να προσέχουν πολύ την Καθαριότητα των χεριών τους ,για την σωστή χρήση των φακών επαφής.
 
Εάν το παιδί έχει αμβλυωπία ,τότε μπορούν να γίνονται κάποιες ασκήσεις με κύριο στόχο την ενδυνάμωση του αποδυναμωμένου ματιού (τεμπέλικα μάτι).
 
 
Χειρουργική αντιμετώπιση :
Βασικός λόγος αυτής την επιλογής είναι για να διορθώσει το αισθητικό μέρος ενός στραβισμός η βέβαια για κάποια άλλη ανατομική βλάβη.
 
 
 
ΠΗΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ :
Κ.Λυκακη -Ρηναντωνακη 
Χειρουργός Οφθαλμίατρος 
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΩΡΑ 
ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ 17 Χανιά .
Χρειάζεσαι Βοήθεια; Εξυπηρέτηση Πελατών: Δευτέρα - Παρασκευή από 10.00-14.30 , Τηλ: 28310 54540 Email: sales@seesmart.gr