Αγοράζοντας Γυαλιά Οράσεως Online

Πριν αγοράσετε γυαλιά online από εμάς, σας συνιστούμε να διαβάσετε αυτόν τον απλό οδηγό για την αγορά γυαλιών online. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι σημαίνει η συνταγή σας και πώς να επιλέξετε έναν σκελετό, οράσεως ή ηλίου, που θα ταιριάζει στο πρόσωπό σας. Παρέχονται επίσης επιπλέον απαντήσεις, για μεμονωμένα θέματα, αν θέλετε πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

 

Αγορά γυαλιών online, είναι ασφαλής;

 Απολύτως. Η αγορά γυαλιών online είναι τόσο ασφαλής όσο και η αγορά κάθε άλλου προϊόντος online, αν και εφόσον το προιόν αγοράζεται από έναν γνωστό και αξιόπιστο λιανοπωλητή. Φυσικά, αγοράζοντας online προσαρμοσμένα προιόντα, όπως τα συνταγογραφημένα γυαλιά, είναι λίγο διαφορετικό απ' ότι αν αγοράζαμε ένα τυπικό «από το ράφι» προϊόν, αλλά η SEESMART σας διαβεβαιώνει ότι τα προϊόντα μας παραδίδονται με τα υψηλότερα πρότυπα. Εάν ανησυχείτε σχετικά με τη χρήση πιστωτικής κάρτας στο διαδίκτυο, σας παρακαλούμε να μην το κάνετε, οι πληρωμές σας γίνονται μέσω ασφαλούς σύνδεσης, και η SEESMART δεν αποθηκεύει τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.  Όλες οι εισερχόμενες παραγγελίες για συνταγογραφημένα γυαλιά ελέγχονται και θα ενημερωθείτε αν υπάρχουν προφανείς αποκλίσεις στη συνταγή σας. Όλα τα αποσταλλόμενα συνταγογραφημένα γυαλιά επίσης ελέγχονται και κατασκευάζονται διεξοδικά από το προσωπικό μας  βάσει ποιοτικού ελέγχου, το οποίο εξασφαλίζει ότι τα γυαλιά σας έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και με τα υψηλότερα πρότυπα. Η SEESMART παρέχει υψηλής ποιότητας γυαλιά από το 2003, σε χιλιάδες παλιούς και νέους πελάτες. 

 

Παροχή και κατανόηση της συνταγής σας

 Για να αγοράσετε γυαλιά οράσεως ( μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμού , πολυεστιακά κ.α)  από την SEESMART θα χρειαστείτε συνταγή. Αν δεν έχετε συνταγή, είτε δεν χρειάζεστε γυαλιά ή τα μάτια σας δεν έχουν εξεταστεί πρόσφατα. Αν δεν έχετε εξετάσει τα μάτια σας τα τελευταία 2 έτη, τότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας για μια εξέταση διάθλασης. Η εξέταση αυτή όχι μόνο θα σας πει αν χρειάζεστε γυαλιά, αλλά λειτουργεί επίσης ως ένα γενικό τσεκ απ οπτικής οξύτητας .

Παροχή της συνταγή σας

 Έχετε μόλις εξετάσει τα μάτια σας, αλλά ο οπτικός σας δεν σας δίνει ένα αντίγραφο της συνταγής σας από φόβο μην τυχόν και δεν αγοράσετε γυαλιά από αυτόν. Είναι υποχρέωση του κάθε οπτικού να σας δώσει συνταγή,απαιτείται από το νόμο να σας παρέχει ένα αντίγραφο της συνταγής σας για το αρχείο σας.

Κατανόηση της συνταγή σας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ - Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος!

Το πιο συνηθισμένο λάθος που βλέπουμε σε καθημερινή σχεδόν βάση είναι η λάθος επιλογή των τιμών "+" και "-" κατά την εισαγωγή συνταγών online.. Ζητάμε να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή, όταν επιλέγετε αυτές τις τιμές. Με την πρώτη ματιά, ειδικά για έναν νέο χρήστη γυαλιών, η συνταγή σας μπορεί να φαίνεται μπερδεμένη, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλό να την κατανοήσετε. Παρακάτω βλέπουμε πως πρέπει να είναι γραμμένη μία συνταγή (ανάλογα με τη χώρα):

Ας δούμε τι σημαίνει κάθε μία από αυτές τις μετρήσεις.

SPH / Sphere

Το Sphere (Sph) καθορίζει τη δύναμη των φακών που απαιτείται ώστε να διορθωθεί η εστίασή σας .Το Sphere μετριέται σε διόπτρες, η συνταγή σας μπορεί να περιέχει τη λέξη Plano ή Pl ή ένα σημάδι του άπειρου, αυτό σημαίνει ότι δεν είστε ούτε υπερμετροπικός, ούτε μυωπικός αλλά μηδενικής ισχύος για την σφαίρα. Οι περισσότερες τιμές κυμαίνονται από 0,00 έως +/- 20.00 και ανεβαίνουν ανά 0,25 κάθε φορά.

 CYL / Cylinder

Τα CYL και AXIS αντιστοιχούν στον αστιγματισμό. Τι είναι λοιπόν ο αστιγματισμός; Σημαίνει ότι το μάτι έχει σχήμα ελαφρώς σαν μια μπάλα του ράγκμπι ή αναφέρεται ως «toric», και όχι σαν μια τέλεια σφαίρα όπως είναι η μπάλα ποδοσφαίρου. Αυτό απλά σημαίνει ότι το μάτι έχει δυσκολία εστίασης σε ορισμένες γωνίες. Αυτό το πλαίσιο μπορεί να είναι άδειο ή να περιέχει μία τιμή συν ή μείον. Οι περισσότερες τιμές κυμαίνονται από +/- 0,25 έως +/- 4.00 και ανεβαίνουν ανά 0,25 κάθε φορά.

AXIS

To AXIS παρουσιάζεται μόνο αν υπάρχει τιμή στο πλαίσιο CYL. Το AXIS μας λέει πού ακριβώς στο μάτι σας βρίσκεται ο αστιγματισμός. Η μέτρηση είναι σε βαθμούς. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 0 και 180 και μπορεί να ανεβαίνουν ανά μία μοίρα. Δείχνουμε τον AXIS μόνο σε ακέραιο αριθμό.

ADD / Addition

Το Add, μικρή προσθήκη για ανάγνωση, είναι η επιπλέον διόρθωση που απαιτείται για την ανάγνωση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή είτε γυαλιών ανάγνωσης, διπλοεστιακών ή πολυεστιακών  γυαλιών . Το νούμερο αυτό είναι μια ένδειξη του πόση επιπλέον ισχύς απαιτείται ”στην κορυφή” της συνταγής απόστασης, για κοντινά γυαλιά. Αυτή η επιπλέον ισχύς θα είναι ΠΑΝΤΑ η ίδια για το κάθε μάτι, και μπορεί να εμφανίζεται μόνο μία φορά στη συνταγή αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αφορά και τους δύο οφθαλμούς. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 1,00 – 4,00 και ανεβαίνουν ανά 0,25 κάθε φορά. Η “προσθήκη” απαιτείται μόνο αν τα γυαλιά πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για ανάγνωση ή για κοντινή εργασία. Αν τα γυαλιά σας είναι μόνο για μακρινή  απόσταση, δεν χρειάζεται. Μερικές φορές οι οφθαλμίατροι  χρησιμοποιούν τη λέξη “Add'” αντί για «addition». Μπορεί να την γράφουν μόνο μία φορά, αλλά ισχύει κατά κανόνα και για τα δύο μάτια και η τιμή είναι σχεδόν πάντα η ίδια και για τα δύο μάτια (π.χ. “Add” 2.50 - πρέπει να προστεθεί και για τα δύο μάτια).

PRISM

Είναι η προσπάθεια να διορθώσουμε ένα τεμπέλικο μάτι και δείχνει μια πιο ευαίσθητη κατάσταση. Συμπεριλαμβάνεται μαζί με μία ιατρική συνταγή για να διορθώσει κάποιες ειδικές καταστάσεις ή κάποιες παθήσεις των ματιών (όπως ο στραβισμός) που απαιτούν την εστιασμένη εικόνα για να μετακινηθεί η θέση. Η μέτρηση είναι πρισματικές διόπτρες. Η τιμή μπορεί να είναι υψηλή όσο 10 και μπορεί να ανεβαίνει ανά 1 πρισματική διόπτρα κάθε φορά και περιγράφεται και επιθυμητή θέση σου( π.χ ρινικά) Αν η συνταγή σας περιέχει πρίσμα , παρακαλούμε στείλτε μας την πλήρη συνταγή σας. Θυμηθείτε, εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι για τη συνταγή σας, μπορείτε εύκολα να στείλετε με φαξ 2831030961, ταχυδρομικώς ή με e-mail ένα αντίγραφο σε εμάς, όταν κάνετε την παραγγελία σας.

Πώς να ελέγξετε την PD σας ( Απόσταση Κόρης) 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον οπτικό σας για τη μέτρηση αυτή, ή αν έχετε ένα εφεδρικό ζευγάρι γυαλιών, παρακαλούμε να το στείλετε σε εμάς μαζί με μια εκτύπωση της παραγγελίας σας. Εμείς θα καταγράψουμε την μέτρηση της απόστασης κόρης από αυτά, ώστε να εξασφαλίζεται το ακριβές κεντράρισμα των φακών σας. Θα σας στείλουμε πίσω τα γυαλιά σας, μαζί με τα καινούρια. Κατά μέσο όρο η PD σε έναν ενήλικα είναι συνήθως μεταξύ 58 και 65 χιλιοστών. Μπορείτε να αφήσετε την απόσταση κόρης (PD) στα 63 χιλιοστά κατά την αποστολή της συνταγή σας, ωστόσο καλό είναι να σας την δώσει ο οπτικός σας ή να την πάρετε από τα προηγούμενα γυαλιά σας, και, εναλλακτικά, μπορείτε να μετρήσετε την απόσταση της κόρης σας (PD) μόνοι σας, με τη χρήση των οδηγιών εδώ.

Επιλέγοντας το σωστό στυλ σκελετού ώστε να ταιριάζει στο πρόσωπό σας 

Η επιλογή νέων γυαλιών μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία, και, τελικά, μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στον τρόπο που βλέπετε. Τα γυαλιά δεν θεωρούνται πλέον ως ένα αντικείμενο που βοηθάει την όρασή σας, σε αυτόν τον συνεχώς επεκτεινόμενο κόσμο της μόδας στον οποίο ζούμε, αποτελούν μια αντανάκλαση της προσωπικής σας εικόνας ή ένα διακοσμητικό κόσμημα που ενισχύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Έχουμε γράψει έναν ξεχωριστό οδηγό για τα σχήματα προσώπου τον οποίο μπορεί να βρείτε χρήσιμο, κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα.

Κατανοώντας τα Διαφορετικά Μεγέθη Σκελετού

Το μέγεθος του φακού είναι η διάμετρος του φακού. Το μέγεθος της γέφυρας είναι το πλάτος της γέφυρας της μύτης, δηλαδή το κομμάτι που ενώνει τους δύο φακούς. Το μήκος του βραχίονα είναι το μήκος του κάθε βραχίονα. Αυτά τα μεγέθη μπορείτε να τα δείτε στα γυαλιά σας κοιτάζοντας στο εσωτερικό του πλαισίου (συνήθως στους βραχίονες ή στη γέφυρα). Για παράδειγμα, ένα πλαίσιο με τις ακόλουθες μετρήσεις 52-16-135 θα έχει ως εξής:

 52 = 52 χιλιοστά διάμετρος Φακού

16 = 16 χιλιοστά Μέγεθος Γέφυρας

135 = 135 χιλιοστά Μήκος βραχιόνων

Τώρα μπορείτε να ψάξετε για τον σκελετό που θα σας ταιριάζει τέλεια, στο Searching Glasses by Frame Dimensions. Έχουμε γράψει ένα ξεχωριστό οδηγό για την κατανόηση των μετρήσεων σκελετού τον οποίο μπορεί να βρείτε χρήσιμο, κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερα.

Γιατί θα πρέπει να επιλέξετε λεπτούς φακούς

Οι τυπικοί φακοί είναι απολύτως κατάλληλοι για χαμηλές συνταγές, αλλά για εκείνους με τις υψηλότερες συνταγές οι συνηθισμένοι φακοί τείνουν να είναι παχύτεροι και βαρύτεροι, κάτι που τους καθιστά μη-ελκυστικούς και άβολους να φορεθούν Για τα άτομα με υψηλότερες συνταγές, μας αρέσει να προτείνουμε στους πελάτες να επιλέξουν έναν υψηλό δείκτη / λεπτό φακό καθώς είναι ελαφρύτερος στη μύτη και πιο ελκυστικός, κάνοντας τα γυαλιά πολύ πιο άνετα να φορεθούν. Ως έναν πρόχειρο οδηγό, σας προτείνουμε... 1.49 Δείκτης Για τις συνταγές με τιμές Sphere από Plano έως +/- 3,00 1.56 Δείκτης Για τις συνταγές με τιμές Sphere από +/- 3,00 +/- 4,50 1.61 Δείκτης Για τις συνταγές με τιμές Sphere περίπου από +/- 4,50 +/- 7,00 1.67 ή 1.74 Δείκτης Για τις συνταγές με τιμές Sphere πάνω από +/- 7,00 θα ήταν ιδανικός ο δείκτης 1,67 ή 1,74. Με κάθε επιπλέον ισχύ πάνω από 3.00, σας συνιστούμε τους 1,67 ή 1,74 φακούς μας, γιατί αυτοί οι φακοί είναι Ασφαιρικοί στον σχεδιασμό, που σημαίνει ότι οι φακοί κατασκευάζονται όχι μόνο λεπτότεροι αλλά και πιο επίπεδοι από έναν συνηθισμένο σφαιρικό φακό. Αυτό μειώνει την μεγέθυνση των ματιών σας σε όποιον σας κοιτάει, και φυσικά οι φακοί είναι ελαφρύτεροι, ως αποτέλεσμα.

Κατανόηση των διαφορετικών διαθέσιμων Επιστρώσεων Φακών

 

 Προστασία UV

Η UV ή υπεριώδης ακτινοβολία βρίσκεται στο φως του ήλιου και μπορεί να είναι επιζήμια για το μάτι και μπορεί να οδηγήσει σε καταρράκτη, πτερύγιο και στον σχηματισμό κίτρινων κηλίδων. Η επικάλυψη UV για τα γυαλιά σας σταματά την υπεριώδη ακτινοβολία από το να διαπεράσει το φακό και, δυνητικά, να βλάψει τα μάτια σας.

 Αντοχή στις γρατζουνιές

Η ανθεκτική στις γρατσουνιές επίστρωση είναι μια σκληρή και διάφανη επίστρωση που βοηθά στην πρόληψη από μικρές γρατσουνιές που μπορεί να προκύψουν από την καθημερινή χρήση, κάτι που σημαίνει ότι η ζωή του φακού θα επεκταθεί βοηθώντας σας να απολαύσετε πιο καθαρή όραση για περισσότερο καιρό..

 Anti-Reflection (π.χ νυχτερινή οδήγηση)

Μία αντι-ανακλαστική επίστρωση εξαλείφει τις αντανακλάσεις επιφάνειας στον φακό, αυξάνει την μετάδοση του φωτός μέσα από τους φακούς παρέχοντάς σας καλύτερη όραση, νύχτα ή ημέρα. Αυτή η επίστρωση συνιστάται για την χρήση υπολογιστή και την νυκτερινή οδήγηση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιστρώσεις φακού, παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.

 Πόσο καιρό χρειάζεται για να φτάσει η παραγγελία μου;

Όλα τα μονοεστιακά γυαλια(μυωπία , υπερμετρωπία, πρεσβυωπία κ.ά) με αστιγματισμό μέχρι 2 βαθμούς , τα παραλαμβάνετε εντός 4 ημερών. Ειδικές κατασκευές :παραλαμβάνουμε το φακό σε 4 εργάσιμε ημέρες και σας το αποστέλλουμε.

Σύγκριση των τιμών μας με αυτές των ανταγωνιστών μας σε εμπορικά καταστήματα και στο διαδίκτυο

 Δεσμευόμαστε απόλυτα να προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα υψηλής ποιότητας σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, χωρίς παρεκκλίσεις. Ενώ πολλοί ανταγωνιστές μας σε εμπορικά καταστήματα και στο διαδίκτυο μπορεί να εμφανίζουν πολύ ελκυστικές τιμές για τα προϊόντα τους, το κόστος για το τελικό προϊόν μπορεί συχνά να αυξηθεί σημαντικά μετά την προσθήκη προαιρετικών, αλλά ιδιαίτερα απαραίτητων, επιστρώσεων φακού, όπως Προστασία UV και AntiReflection Και μεγάλη προσοχή, όλοι μας οι φακοί είναι της εταιρείας Essilor και σας παραδίδουμε όλα μας τα προϊόντα με υπογεγραμμένη εγγύηση γνησιότητας.